TRIMOVANJE UMESTO BRIJANJA, DEPILACIJE I LASERSKOG UKLANJANJA DLAKA: OVO TREBA DA ZNATE

Trimming vs. Shaving, Waxing, Plucking and Laser Removal: What You Need to Know

U ovom članku detaljno ćemo se baviti tehnikama negovanja malja i objasniti zašto korišćenje Meridian trimera ima mnogo prednosti u odnosu na druge metode nege malja.

5 MINUTA ZA ČITANJE

Trimming vs. Shaving, Waxing, Plucking and Laser Removal: What You Need to Know

Priznaćemo: malo smo pristrasni kada je u pitanju naš trimer. Mi jedemo sopstvenu hranu za pse ovde u Meridianu, i sa našim decenijama kolektivnog iskustva u uklanjanju dlaka, imamo nekoliko misli o tome zašto je korišćenje trimera najbolji način da ukrotite svoju džunglu, žbun, travnjak ili bilo koju metaforu sa temom prirode želite da koristite za svoje stidne malje.

 Bez obzira da li više volite izgled bez dlaka ili samo želite da držite pod kontrolom dužinu dlaka na telu, korišćenje trimera ima mnogo prednosti u odnosu na druge metode uklanjanja dlaka. Spustite taj zarđali brijač koji vam visi pod tušem od pre dve veze i pripremite se da ponovo razmislite o tome kako upravljate svojim dlačicama. 

Prednosti korišćenja Meridian trimera

 Jednostavan za korišćenje

 Meridian trimeri su krajnje jednostavni: napunite ih, uključite, izaberite svoj štitnik i podrezujte. Lagan i ergonomski dizajniran, Meridian trimer vam omogućava da sa lakoćom dođete do svih teško dostupnih delova tela.

 Nisu potrebne kreme ili losioni

Jedna od prednosti korišćenja Meridian Trimera je da nema potrebe za prethodno nanošenjem krema, gelova ili losiona na kožu. To znači da možete izbeći nered i potencijalne neželjene efekte povezane sa ovim proizvodima. Sa električnim trimerom za telo, sve što treba da uradite je da održavate kožu čistom i suvom, čineći proces jednostavnijim i sigurnijim.

 Bezbolno

Jedna od najznačajnijih prednosti korišćenja Meridian Trimera je da je praktično bezbolan. Za razliku od depilacije voskom ili brijanja, nema čupanja dlake, što može biti bolno i neprijatno. Oštrice trimera glatko klize po koži, ostavljajući je netaknutom dok uklanjaju neželjene dlačice. Ovo je posebno korisno za one koji imaju osetljivu kožu ili su skloni iritaciji.

Manji rizik od povreda

Naš trimer je dizajniran sa bezbednošću na umu. Opremljeni su funkcijama koje sprečavaju posekotine i ogrebotine, što je uobičajeno kod drugih metoda uklanjanja dlaka kao što je brijanje. Pored toga, svi trimeri dolaze sa podesivim štitnikom. Ovo smanjuje rizik od slučajnog sečenja preblizu koži, što može izazvati krvarenje, infekciju ili ožiljke.

Brzo je

Podrezivanje je verovatno najefikasniji način negovanja dlaka na telu. Za razliku od drugih metoda uklanjanja dlaka koje zahtevaju dugotrajne pripreme ili sastanke, podrezivanje se može obaviti lako i brzo u udobnosti vašeg doma, pod tušem, napolju... Gde god vam je udobno.

Podrezivanje takođe oduzima manje vremena u poređenju sa drugim metodama uklanjanja dlaka, kao što su depilacija voskom ili lasersko uklanjanje dlaka, što može potrajati satima pripreme i tretmana. Većina naših kupaca koristi trimere nekoliko puta nedeljno pod tušem kako bi održali željenu frizuru na telu. Redovnim šišanjem možete postići željeni izgled u roku od nekoliko minuta.

Jeftinije je na duge staze

Iako se trimer u početku može činiti skupim, dugoročno je to isplativa opcija. Za razliku od drugih metoda uklanjanja dlaka koje zahtevaju redovne odlaske u salon ili kupovinu skupih krema i brijača, naš trimer je jednokratna investicija (iako preporučujemo da menjate sečivo nekoliko puta godišnje, u zavisnosti od toga koliko često šišate) . Izdržljivost Meridian trimera znači da nećete morati da brinete o nadogradnji svojih u skorije vreme – napravljeni su da traju.

Problemi sa drugim metodama uklanjanja dlačica

U redu, prodali smo vam neke od prednosti Trimminga. Pogledajmo nedostatke drugih metoda uklanjanja dlaka:

Brijanje

Najpopularnija metoda uklanjanja dlaka, brijanje ima nekoliko nedostataka kojih ste verovatno već dobro svesni. Iako neki brijači mogu biti jeftini, mogu izazvati mnogo problema, posebno kada se koriste dole. Brijanje može izazvati opekotine od brijača, urasle dlake i iritaciju kože. Ovo je posebno uobičajeno za ljude sa osetljivom kožom, koji mogu iskusiti crvenilo, svrab, pa čak i krvarenje. Brijanje takođe može da ostavi za sobom strnjike, što može biti neprijatno za vas i, uh, za bilo koga drugog sa kim ste možda u kontaktu sa kožom.

Depilacija voskom

Depilacija voskom podrazumeva nanošenje vrućeg voska na kožu, a zatim uklanjanje platnenom trakom, izvlačeći dlaku u korenu. Iako ova metoda daje dugotrajnije rezultate od brijanja, može biti neverovatno bolna i neprijatna - POSEBNO kada se radi dole. Pored toga, može dovesti do iritacije kože, crvenila, pa čak i krvarenja. Depilacija voskom takođe zahteva redovne posete salonu, što može biti skupo.

Pored toga, uklanjanje dlačica voskom može dovesti do različitih bakterijskih i gljivičnih infekcija, posebno ako salon ili banja ne poštuju odgovarajuće sanitarne prakse. Bakterije i drugi mikroorganizmi mogu da napreduju u toplim, vlažnim sredinama kao što su saloni, a ako se ne poštuju pravilne higijenske prakse, postoji rizik od infekcije.

Neke od infekcija koje se mogu javiti depilacijom voskom uključuju bakterijske infekcije, kao što je folikulitis, koji je upala folikula dlake, i celulitis, koji je bakterijska infekcija kože. Gljivične infekcije, kao što su lišajevi i kandidijaza, takođe se mogu javiti ako oprema za depilaciju nije pravilno očišćena.

Lasersko uklanjanje dlaka

Lasersko uklanjanje dlaka je dugoročno rešenje za uklanjanje dlaka koje uključuje korišćenje lasera ​​za uništavanje folikula dlake. Iako se smatra trajnijim rešenjem, skupo je — često nekoliko stotina dolara po tretmanu — i zahteva više tretmana da bi se postigli željeni rezultati. Pored toga, lasersko uklanjanje dlaka može biti bolno i izazvati iritaciju i crvenilo kože. Takođe nije pogodan za sve tipove kože i boje kose.

Čupanje

Čupanje dlake podrazumeva izvlačenje pojedinačnih dlačica iz korena pomoću pincete. Iako je efikasan način za uklanjanje neželjenih dlačica, može biti bolan i izazvati iritaciju kože, crvenilo, pa čak i ožiljke. Čupanje takođe može dovesti do uraslih dlačica, koje mogu biti neprijatne i neugledne. Osim toga, čupanje može oštetiti folikule dlake, što dovodi do problema sa rastom kose u budućnosti. Zbog toga se ne preporučuje korišćenje čupanja kao primarne metode uklanjanja dlaka, posebno za veće delove tela. Umesto toga, najbolje je koristiti metode kao što su podrezivanje, brijanje ili depilacija voskom.

Ali te metode vam daju glatku kožu!

Glatka koža je prolazna i privremena, a u zavisnosti od toga koji ste metod uklanjanja dlaka koristili često je praćen iritacijom kože, izbočinama ili uraslim dlačicama. Pored toga, zahtevaju redovno održavanje i mogu biti skupi, što ih čini manje praktičnim za one koji žele održiviji način da drže kosu na telu pod kontrolom.

Podrezivanje ne pruža isti nivo glatkoće kao druge metode uklanjanja dlaka, ali je održiviji način da držite pod kontrolom dužinu dlaka na telu bez rizika od iritacije, strništa ili uraslih dlačica. Sa Meridian trimerom, sposobnost održavanja dlaka na telu je u vašim rukama.

Da ne dužimo:

Nega dlačica na telu je lični izbor, a postoji mnogo metoda za postizanje željenih rezultata. Meridian trimer ima jasne prednosti: jednostavan za upotrebu, bezbolan, manji rizik od povreda i dugoročno je jeftiniji. Podrezivanje je najodrživiji način da držite pod kontrolom dužinu dlaka na telu bez iritacije, strnjišta ili uraslih dlačica. Prodato? Pogledajte našu liniju trimera ovde.

KUPITE PROIZVOD

KOMPLETAN PAKET

We’ve packaged up your ‘deserted island’ essentials into a must-have discounted personal grooming kit.