KAKO IZLECITI I SPRECITI URSLE DLAKE

How To Heal And Prevent Ingrown Hairs

Sve što treba da znate da biste dobili glatkije brijanje bez bolova, bez grudvica ili izbočina.

3 MINUTA ZA ČITANJE

How To Heal And Prevent Ingrown Hairs

Pronalaženje načina za sprečavanje urastanja dlaka može biti izazov za svakoga ko uklanja dlake sa tela, posebno ako je vaša kosa gusta, gruba ili kovrdžava. Urasla dlaka se dešava kada obrijane, počupane ili depilirane dlake ponovo urastu u površinu kože, što dovodi do erupcija kože ili infekcija. U težim slučajevima, urasle dlake mogu dovesti do bolnih cista, a urasle dlačice takođe mogu izgledati kao male bubuljice ili akne koje se pojavljuju nakon uklanjanja dlaka.

Ako ste skloni ovim crvenim, bolnim izbočinama nakon brijanja ili depilacije voskom, znajte da, iako sprečavanje urastanja dlaka može biti teško, to je izvodljivo uz prave alate. Zaceljivanje uraslih dlačica koje već imate može zahtevati malo strpljenja, a važno je razumeti uzroke uraslih dlačica kako biste ih vremenom mogli iskusiti manje.

Moguće je glatko brijanje bez bolnih uraslina i, velike su šanse, možda pravite neke uobičajene greške u uklanjanju dlaka koje ih pogoršavaju. Možda ćete morati da prilagodite tehniku brijanja da biste izlečili urasline koje trenutno imate, a možda biste razmislili i o nadogradnji alata za uklanjanje dlaka. Ali, prvo, hajde da pogledamo šta doprinosi vašim urastanjima i kako ih možete sprečiti da napreduju.

NE PRIPREMATE PRAVILNO SVOJU KOŽU

Dobro negovana koža je otpornija kada je u pitanju uklanjanje dlačica, a ako se brijete žiletom, važno je da se prethodno na adekvatan način pripremite.

Uvek (uvek) očistite kožu toplom vodom i sredstvom za čišćenje lica pre brijanja, a još bolje, uradite i piling. Prljavština, ostaci i mrtve ćelije kože mogu doprineti razvoju opekotina od brijača i uraslih dlačica, pa odvojite vreme za čišćenje i piling, a zatim nanesite vrhunsku kremu za brijanje za najbolje rezultate.

VAŠOJ TEHNICI (BRIJANJA) TREBA UNAPREDJENJE

Bez uvrede. Ali loše izvedeno brijanje je jedan od glavnih razloga zašto muškarci razviju urasle dlake. Bez obzira da li žurite tokom jutarnjeg brijanja ili vam je samo potreban vodič za osvežavanje, zapamtite ovo: brijanje protiv rasta dlake će vam omogućiti bliže brijanje – ali takođe povećava vaše šanse za razvoj iritacije i urastanja nakon brijanja dlake.

Ako radite na izlečenju uraslina koje već imate, brijte se u skladu sa zrnom rasta dlake, a ne protiv, dok vam koža zaceljuje. Kada vam urasle dlake nestanu, možete ponovo pokušati da se brijete protiv zrna, pod uslovom da prvo pripremite kožu, obrijete se super čistim, oštrim brijačem i obavezno dobro isperite brijač između poteza. Takođe, koristite što je moguće manje poteza dok se brijete i uvek nanesite dobar losion posle brijanja kako biste zapečatili kožu i ublažili iritaciju nakon brijanja.

 BRIJETE DLAKE, ČUPATE PINCETOM ILI VOSKOM

Ove metode uklanjanja dlaka često dovode do iritacije i uraslih dlačica. Ako se depilirate, najbolje je potražiti uglednog estetičara koji je obučen da smanji moguće neželjene efekte depilacije.

Stručnjaci generalno ne preporučuju pincetu kao vašu depilaciju, posebno ako je vaša kosa gruba ili jako kovrdžava. Veoma je lako slomiti dlaku kada pincete, a da pritom ne uklonite potpuno koren. Tveezing takođe može oštetiti vaše folikule kose, što dovodi do ćelavih mrlja i gubitka kose. Teško dodavanje.

PONOVITE VAŠU METODU + NADOGRADITE SVOJE ALATE

Dobre vesti: Trimer nije samo za jaja, ljudi. I dok apsolutno želimo da vaši intimni delovi budu zaštićeni i bez uraslih dlaka, dizajnirali smo naš aparat za brijanje dlaka na telu da vam obezbedi blisko, udobno i bezbedno brijanje bez obzira na to gde želite da uklonite dlake. Trimer je za dole, gore i svuda. Ipak, preporučujemo naš trimer Up-Here za manje, delikatnije oblasti, kao što su nos i uši.

Podrezivanje je najbolji način za uklanjanje dlačica sa tela, a istovremeno sprečavanje iritacije i infekcija nakon brijanja ako to sami kažemo. Pažljivo smo dizajnirali naš preparat za kosu na telu tako da je bezbedan za upotrebu, vodootporan i lak za kućnu upotrebu ili putovanja. Takođe smo dizajnirali Trimer za rukovanje grubom, gustom i kovrdžavom kosom bez urezivanja, čupanja ili povlačenja – i da bi se izbegle urasle dlake i iritacija. A podesivi češljevi za vođenje trimera omogućavaju vam da odaberete željenu dužinu kose. Bez obzira gde volite da se brijete, podrezivanje je vaša najbolja opklada za glatke rezultate brijanja bez bolova koji će vam pomoći da izgledate i osećate se najbolje.

KUPITE PROIZVOD

KOMPLETAN PAKET

We’ve packaged up your ‘deserted island’ essentials into a must-have discounted personal grooming kit.