NAJBOLJE VEZBE ZA MUSKARCE

The Best Exercise For Men

Vežbanje vas može učiniti zdravijim, srećnijim i seksipilnijim. Saznajte zašto.

2 MINUTA ZA ČITANJE

The Best Exercise For Men

Nije tajna da je vežba dobra za vas. Nudi bezbroj prednosti koje vam pomažu da budete zdravi i snažni u bilo kom uzrastu. Redovne vežbe povećavaju gustinu kostiju, pomažu u jačanju vašeg imunološkog sistema, povećavaju mišićnu masu i pomažu vam da izgubite težinu.

Ako se već bavite fitnesom, onda vam pomaže da varirate svoje vežbe kako biste izbegli platoe. Ako ste novi u vežbanju i ne znate odakle da počnete, imate mnogo opcija. Ključ za izvlačenje maksimuma iz vaše fitnes rutine je doslednost, tako da je važno pronaći trening kojem se radujete. Nije važno koliko je određena vežba korisna - verovatno se nećete držati nje ako mrzite da je radite.

Najbolja vežba za muškarce kombinuje kardio trening i trening snage. Vežbe sa opterećenjem su fantastične za izgradnju mišićne snage i gustine kostiju, a dizanje tegova takođe može ubrzati vaš napredak. A ako vas je Tur de Frans inspirisao ovog leta, znajte da su prednosti vožnje bicikla za muškarce prilično sjajne. Bez obzira da li želite da vežbate napolju, kod kuće ili u teretani, evo kako redovno vežbanje može da koristi vašem zdravlju.

VEŽBANJE VAS ODRŽAVA ZDRAVIMA

Može biti izazovno posvetiti se svakodnevnoj rutini vežbanja ako ste novi u vežbanju. Znajući koliko je fitnes kritična za zdravlje, može vam pomoći da povećate motivaciju.

Redovne vežbe mogu vam pomoći da izgubite težinu, snizite krvni pritisak i holesterol, stvorite jače kosti, smanjite rizik od raka debelog creva i dovedete do dugog, zdravog života.

ŠTITI VAŠE MENTALNO ZDRAVLJE

Iako ste verovatno dobro svesni da je vežbanje odlično za vaše telo, vežbanje je takođe od vitalnog značaja za mentalno zdravlje. Aktivan način života jedan je od najmoćnijih načina da poboljšate raspoloženje, ublažite depresiju i anksioznost, bolje spavate i povećate osećaj blagostanja.

Vežbanje može biti ključni deo vašeg plana lečenja ako već upravljate stanjem mentalnog zdravlja, ali možda će vam trebati dodatna podrška, kao što su lekovi ili terapija razgovora. Obavezno razgovarajte sa svojim lekarom ili terapeutom pre nego što napravite bilo kakve promene u svom protokolu lečenja mentalnog zdravlja.

 VEŽBANJE BALANSIRA NIVO TESTOSTERONA

Istraživanja pokazuju da postoji važna veza između vežbanja i testosterona, ali ne utiču svi treninzi na vaš nivo hormona na isti način.

Izbalansirani nivoi testosterona su važni za sve i mogu pomoći u očuvanju zdravlja kako starite. Za muškarce, testosteron pomaže u regulisanju seksualnog nagona, mišićne mase, ukupne snage i povećava proizvodnju crvenih krvnih zrnaca i sperme. Nizak nivo testosterona kod muškaraca može dovesti do tanjih kostiju i kose, smanjenja libida, povećanja telesne težine, niske energije i osećaja depresije. Vežbe za povećanje testosterona uključuju:

  • Dizanje tegova
  • Vežbe sa telesnom težinom
  • Intervalni trening visokog intenziteta (HIIT)

Govoreći o Tur de Fransu, takođe je vredno napomenuti da ekstremne vežbe visoke izdržljivosti, poput vožnje bicikla ili trčanja, mogu da smanje nivo testosterona kada se rade mnogo sati dnevno. Ovo su i dalje sjajni, korisni oblici vežbanja, ali umereniji dnevni raspored može biti najbolji za većinu muškaraca.

 

KUPITE PROIZVOD

KOMPLETAN PAKET

We’ve packaged up your ‘deserted island’ essentials into a must-have discounted personal grooming kit.