ZASTO SE PROFESIONALNI SPORTISTI BRIJU?

Why Do Professional Athletes Shave?

Saznajte više o četiri glavna razloga zašto vam uklanjanje dlaka može pomoći da unapredite svoju igru.

3 MINUTA ZA ČITANJE

Why Do Professional Athletes Shave?

Ako se bavite sportom i vežbanjem, verovatno već znate da je uklanjanje dlaka sa tela u svetu muške fitnesa uobičajeno. Ali, osim ako niste takmičarski sportista, možda ćete se zapitati zašto sportisti briju noge? Ili im depilirati grudi ili leđa?

Veza između sporta i uklanjanja dlačica na telu nije toliko misteriozna, i postoje valjani razlozi zašto mnogi sportisti ostaju bez dlake. Koliko god se činilo, brijanje dlaka na telu ne mora da oduzima mnogo vremena i može ozbiljno da unapredi vašu igru kada je u pitanju sport. Iako možda već imate ideju o tome zašto se sportisti briju, ima više toga nego što mislite.

BRIJANJE SMANJUJE OTPOR + POVEĆAVA BRZINU

Ovo je klasičan razlog zašto se mnogi profesionalni sportisti briju, a verovatno ste to već čuli. Bilo koja količina otpora može ugroziti brzinu, a to nije nešto što takmičarski sportista može da priušti. Čak i ako je količina potencijalne brzine izgubljene zbog sportskih dlakavih nogu nominalna, svaki bit se računa.

PRIPREMA TELA JE KLJUČ ZA POBEDNIČKO RAZMIŠLJANJE

Možda će vas iznenaditi kada saznate da je negovanje dlačica u sportu nešto više od brzine. Fizička prezentacija i priprema su ključni kada je u pitanju ulazak u zonu. Način na koji se pojavljujete na takmičenju određuje koliko ćete dobro nastupiti.

Iako postoji mnogo praktičnih razloga zašto se sportisti briju da bi poboljšali performanse, mentalna priprema je ogromna. Za mnoge sportiste, uklanjanje dlačica na telu može da ponudi moćan ritual pripreme za takmičenje, jer kada je u pitanju postizanje rezultata koje želite, razmišljanje je ključno.

BRIJANJE POVEĆAVA BEZBEDNOST + OPORAVAK OD POVREDA

Profesionalnim sportistima je potrebna svaka moguća prednost da bi uspeli. Trkači i biciklisti se obično briju jer uski šorts plus dlake na telu mogu da dovedu do bolnih poteza u najgorim trenucima.

Penjači po stenama i sportisti u kontaktnim sportovima takođe imaju koristi od uklanjanja dlačica sa tela, koje mogu da se zaglave dok su aktivne i da pocepaju kožu.

U osnovi, dlake na telu mogu da vam smetaju tokom intenzivne aktivnosti, a ako se povreda ipak dogodi, kožu bez dlaka je takođe lakše i manje bolno tretirati i previjati.

NA TELU BEZ DLAKA BOLJE SE VIDE MIŠIĆI

Mnogi profesionalni bodibilderi i ljubitelji fitnesa se briju jer koža bez dlaka bolje pokazuje definiciju mišića. Čak i ako niste u profesionalnom krugu, nije sramota pokazati svoje uspehe u teretani. Na kraju krajeva, radite naporno i to se vidi – pa pokažite šta ste zaradili dok ste imali te težine.

Nije tajna da smo veliki ljubitelji nege dlačica na telu, a podrezivanje je brzo, udobno i lako uz prave alate. Bez obzira da li želite da obrijete glavu do pete ili samo održavate čistoću ispod pojasa, Meridianov trimer nudi najsavremeniju tehnologiju koja obezbeđuje iskustvo nege bez bolova. Od lagano podšišanih do potpuno glatkog tela, možete da prilagodite dužinu svoje kose pomoću naših vodootpornih sredstava za negu kose.

Nega dlačica na telu povećava atletske performanse i bezbednost, a istovremeno povećava režim lične higijene. Kožu bez dlačica lakše je održavati čistom, a izgled koji želite možete postići za samo nekoliko minuta dnevno. Bez obzira da li ste profesionalni sportista ili samo želite da poboljšate svoju brigu o sebi, lično doterivanje je moćan način da se bolje brinete o sebi.

KUPITE PROIZVOD

KOMPLETAN PAKET

We’ve packaged up your ‘deserted island’ essentials into a must-have discounted personal grooming kit.